De mooiste bergen om te beklimmen

26 Apr 2023

De mooiste bergen om te beklimmen

Er is niets zo bevredigend als het klimmen van een berg. Of je nu net begint met bergbeklimmen of al een ervaren klimmer bent, er zijn bergen over de hele wereld die het waard zijn om te beklimmen. Bergen bieden buitengewone uitzichten, avontuurlijke trails en een intense bevrediging.

De Matterhorn, Zwitserland

De Matterhorn is een van de bekendste bergtoppen ter wereld. Deze berg is een van de hoogste bergen van de Alpen en heeft een iconisch piramidale vorm. Het klimmen van de Matterhorn is een zware klim, die zorgvuldig moet worden gepland. Het klimmen is meestal mogelijk tussen juni en september, maar de beste tijd van het jaar is van juni tot augustus.

Mt. Kilimanjaro, Tanzania

Mt. Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en de berg met de hoogste vrije val ter wereld. De berg is een van de meest populaire bestemmingen voor bergbeklimmers en heeft een aantal van de meest adembenemende uitzichten. Het klimmen van Mt. Kilimanjaro duurt ongeveer 4-6 dagen, afhankelijk van het pad dat je kiest.

Mt. Fuji, Japan

Mt. Fuji is een beroemde vulkaan die de hele Japanse archipel domineert. De berg is een populair doelwit voor bergbeklimmers uit alle delen van de wereld. De berg heeft twee verschillende routes die je kunt volgen