Slowfeeder, een uitstekende uitkomst

Als je paard aanleg heeft voor overgewicht is een slowfeeder een uitstekende uitkomst. Maar niet alleen paarden met overgewicht hebben baat bij het eten uit een slowfeeder. Er zijn een heleboel andere voordelen van het voeren met een slowfeeder. Je kunt het verlies van hooi flink terugdringen en je kunt voorkomen dat het voer vervuild raakt met vuil en parasieten van de grond. Paarden vervelen zich minder snel en hebben daardoor minder kans op het ontwikkelen van ongewenst gedrag.

Vertraag de opname van hooi met een slowfeeder
Veel paarden eten erg snel als ze maar een paar keer per dag gevoerd worden. Hun spijsvertering is erop afgestemd om de hele dag door kleine beetjes te eten. Als het dan uiteindelijk tijd is om te eten, hebben ze veel honger en eten ze erg snel. Dit heeft een heleboel nadelen. Het paard verveelt zicht tussen de voederbeurten door en beweegt niet veel. Het weinige bewegen en het snelle eten tijdens de voederbeurten kan zorgen voor overgewicht. Met een slowfeeder zorg je ervoor dat het paard de hele dag door bezig kan zijn met eten, zonder dat het hooi te snel wordt opgegeten. Het paard moet een beetje moeite doen om het hooi uit de mazen van de slowfeeder te krijgen en is daardoor langer bezig met eten. Hij zal zich minder snel vervelen omdat hij wat moeite moet doen om bij zijn eten te komen. Verveling zorgt niet alleen voor overgewicht, maar kan ook ten grondslag liggen aan gestoord gedrag. Een slowfeeder is daarom een goede oplossing om je paard wat te doen te geven.

Voorkom besmettingen en andere gezondheidsproblemen
Als je paard hooi van de grond eet, is er een kans dat het hooi besmet raakt met vuil en parasieten van de grond. Hierdoor kan het paard ziek worden of kunnen er verstoppingen in de darmen ontstaan. Het hooi in een slowfeeder raakt niet vervuild en is daarom beter voor de gezondheid van het paard. Een paard dat lange tijd geen toegang heeft tot eten, kan last krijgen van koliek of maagzweren. Dit komt omdat er maagzuur wordt aangemaakt, terwijl er geen eten is om te verteren. Het maagzuur tast de maagwand aan en hierdoor ontstaat een zweer. Vaak blijft dit lang onopgemerkt en is er uiteindelijk niets meer aan te doen. Het is dus verstandig om het paard altijd toegang tot het hooi te geven met een slowfeerder.