Meest voorkomende onkruid in Nederland

Begroeiing wat in Nederland het meeste tegenkomt is het zo geheten “onkruid”. Dit onkruid vermenigvuldig zich via zaaien. Als het onkruid┬álang genoeg staat zullen deze zaadjes maken en deze zullen door de wind verder verspreid worden.

De Brandnetel

Wellicht de meest bekende onkruid van Nederland. De brandnetel is een allerminst geliefd onkruid. De brandnetel dankt haar naam aan de Brandharen die op elk blad zitten. De brandharen veroorzaken een mild irriterend gevoel op de menselijke huid. De huid zal gedurende een aantal uren blijven jeuken. De bladeren van de brandnetel zullen ongeveer 4 cm lang worden.

Vogelmuur

Deze plant groeit laag bij de grond en heeft wortels die niet diep groeien. De bladeren hebben de vorm van een ei met een spitse punt eraan. Bladeren van Vogelmuur worden ongeveer 1,5-3 centimeter.

Kruiskruid

Kruidkruid wordt 12 tot 40 cm hoog, de bladeren zijn langwerpig en kunnen 2 tot 10 cm lang worden.

Bosveldkers

De bosveldkers kan tot 30 cm groot worden. De bladeren bestaan uit 2 tot 8 gesteelde blaadjes per blad.

Herderstasje

Het herderstasje heeft kleine driehoekige hauwtjes in de vorm van een herderstas. De bladeren zijn bochtig getande bladeren.

Herderstasje

Onkruid kan het beste worden bestreden met bestrijdingsmiddelen. Hierbij is het belangrijk welke bestrijdingsmiddelen zijn toegestaan en effectief zijn om het onkruid adequaat te kunnen bestrijden. Bestrijdingsmiddelen zorgen ervoor dat zowel de plant als de wortel beide worden gedood. Het doden van onkruid kunt u het beste doen voordat onkruid de kans heeft gehad te zaaien.