Heeft u last van mollen in de tuin? Zo komt u ervan af

Molshopen in de tuin zijn voor iedereen een doorn in het oog. Heeft u ook zo’n last van die donkere bulten in de tuin die uw mooie gazon verpesten? Dan wordt het tijd om de mollen te vangen. Mollen vangen kunt u op verschillende manieren doen. De ene manier zal door sommige mensen als beter worden gezien dan de andere, maar wij geven u graag een zo volledig mogelijk overzicht.

molshoop

Mollen bestrijden door de jaren heen

Het probleem van mollen die de tuin verwoesten bestaat al sinds mensenheugenis. In de middeleeuwen werd het z’n groot probleem dat bijna iedere gemeente wel een mollen- of rattenvanger in dienst nam. Dit was een echte vakman omdat de beestje zich niet eenvoudig laten vangen, je moet weten waar ze wel en niet tegen kunnen. Vroeger lag de focus echter vooral op het doden van de dieren, dat is tegenwoordig gelukkig niet meer nodig. Er zijn voldoende manieren om mollen te bestrijden, vele daarvan zijn gewoon diervriendelijk in meer of mindere maten. Er zijn elektronische apparaten die de beestjes kunnen verjagen maar u kunt ook voor carbid kiezen dat een nare geur kan veroorzaken om de ongewenste dieren te verjagen.

 

Mollen verjagen met ultrasoon geluid

Een veel gekozen manier om een mollenplaag op te lossen is om een ultrasone mollenverjager te plaatsen. Dit apparaat verstuurt een signaal van hoge frequentie dat door de mollen als zeer onprettig wordt ervaren. Als u de verjager midden in uw tuin zet heeft u zekerheid dat de mollen het hazenpad kiezen. Het kan wel een tijdje duren maar het is in ieder geval een zeer diervriendelijk en milieuvriendelijke manier van mollen verjagen. U zult merken dat de molshopen op lange termijn ook niet meer terugkomen. Zo kunt u weer van uw tuin genieten.

mol in de tuin

Laat mollen in de val lopen

Sommige mensen vinden het effectiever om mollen bestrijden zelf te doen. Een mollenverjager doet zijn werk goed, maar als u een mol vangt weet u in ieder geval zeker dat u ervan af bent. Er zijn verschillende methoden op de markt verkrijgbaar om een mol te vangen. U kunt hierbij denken aan een mollenklem, maar ook aan een mollenval. Een mollenklem doodt bij het vangen de mol, maar een mollenval laat de mol nog in leven. In beide gevallen zorgt goede plaatsing voor een effectieve aanpak tegen mollen.